Αρχίζει το ματς!

ΚΝΟ3* | Σημεία για την Ισότητα των Φύλων

Και το κίνημα για την Ισότητα των Φύλων πήγε διακοπές και ήταν φυσιολογικό να πέσουν οι ρυθμοί.
Είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραλίες, πισίνες, μπαράκια, κάμπινγκ, αγκαλιές, φιλιά, φαγητά, ποτάκια, παιδάκια κλπ, κλπ.
Και πολύ καλά κάνατε, και του χρόνου με υγεία! Οι αγωνίστριες και αγωνιστές έχουν καθήκον να κρατούν υγιή τα μυαλά τους και τα σώματά τους για να έχουν δυνάμεις να αγωνίζονται. Βεβαίως, δεν γνωρίζω αν όλες και όλοι είχαν τη δυνατότητα κάποιων διακοπών, είτε με δικά, είτε με δανεικά, γιατί η παλάμη σε πολλών τις τσέπες έχει πιάσει πανί…
Πάντως, αλληλεγγύη υπάρχει, αφού οι έχουσες/-ντες κάτι παραπάνω, πολλές φορές προσκαλούν και φιλοξενούν τους/τις πιο αδύναμες/-ους της περιόδου …και μπράβο!

 • Τώρα επιστροφή…
  Με την ευκαιρία, να σας ανακοινώσω ότι  – παρά τον ανασχηματισμό (σ.σ.: λέμε τώρα) – ακόμη τον κ. Τσιάρα έχουμε υπουργό δικαιοσύνης και τις κ.κ. Συρεγγέλα/Χορμόβα για αρμόδιες [;] Ισότητας… και επίσης, ισχύει ακόμη η νομοθεσία που κατασκεύασαν κατά παραγγελία.
 • Για κάτσε λίγο όμως: αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί υπάρχει μόνο ένα υπουργείο τουρισμού;
  Και οι κ.κ. Συρεγγέλα και Χορμόβα, τουρισμό δεν κάνουν;
 • Ααααααα…. 
  ο κ. Τσιάρας περνά  αυτές τις ημέρες κάτι υπόλοιπα – το ίδιο απαράδεκτα και επικίνδυνα – με τις αλλαγές επί τα χείρω που πέρασε πριν λίγο καιρό στο Οικογενειακό Δίκαιο. Εννοείται είμαστε «κατά» και πρέπει να το δείξουμε με λόγια και πράξεις.
 • Να σας ενημερώσω ότι αυτό το παιδικό παραμύθι, πως υπάρχουν τάχα κακοί και καλοί …και ότι στο τέλος κερδίζουν και αναδεικνύονται οι καλοί, είναι μέγα ψέμα.
  Οι κακοί και Πρωθυπουργοί γίνονται, και Πρόεδροι και ως υπουργοί  «δικαιώνονται» για τους φασισμούς τους, τους σεξισμούς τους και τους ρατσιμούς τους …και κουμάντο στην ανθρωπότητα κάνουν αυτήν την περίοδο.
 • Και για να βρεις το [έμφυλο και όχι μόνο…] δίκιο σου από την πρώτη δημοτικού, έως το πανεπιστήμιο, την δουλειά και το σπίτι …θα φτύσεις αίμα απ’ το στόμα, δικέ/-ιά μου.
  Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία, δεν φτάνει μόνο η δουλειά.
  («Για ένα κομμάτι χωμί», Αδελφοί Κατσιμίχα, δίσκος «Ζεστά Ποτά» 1986 λινκ: https://youtu.be/RSV3V7mWjKU).
 • Στην τελευταία περίπτωση βιασμού 17χρονης, ας αφήσουμε το θύμα (σ.σ.: σε κάθε περίπτωση) για λίγο έξω από τη συζήτηση εδώ.
  Απορία: Τι είδους ατραπός ήταν αυτή στην ανακοίνωση του συνηγόρου της, κ. Αλ. Κούγια: «[…] Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η μητέρα, αλλά και το θύμα των δύο κατηγορουμένων σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας των δύο κατηγορουμένων, αλλά στα πλαίσια της νομιμότητος θα συνεργαστούμε στον απόλυτο βαθμό με την 21η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών κα Ζαΐρα όσο και με τον κο Εισαγγελέα, ο οποίος θα γνωμοδοτήσει, ώστε να αποδειχθεί η ουσιαστική και η νομική βασιμότητα της κατηγορίας»;!;
  Ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας ενός φερόμενου θύτη, προστατεύεται από το θύμα ή τον συνήγορο του/της ή μήπως από τον εκάστοτε Εισαγγελέα;
 • Πολύ «σεβασμός» έπεσε σ’ αυτήν την περίπτωση και δεν τον έχουμε συνηθίσει.

Χαίρετε!


*= 1] Το νιτρικό κάλιο είναι ανόργανη χημική ένωση με μοριακό τύπο KNO3 και μοριακό βάρος 101,1032. Είναι ένα άλας του καλίου. Χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη και για εκρηκτικές ύλες και για δημιουργία προωθητικής δυναμικής (πυραύλους, πυροτεχνήματα κλπ).
2] Salpêtrière: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, τμήμα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Πρωτοκατασκευάστηκε με διαταγή του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ’ το 1656 στην τοποθεσία ενός μικρού οπλοστασίου, που παρασκεύαζε σκόνη πυρομαχικών και ονομαζόταν Σαλπετριέρ, από το σαλπέτρ που σημαίνει νιτρικό κάλιο, υλικό που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή πυρίτιδας. Το 1684, προστέθηκε μια φυλακή, που προοριζόταν για 300 γυναίκες, καταδικασμένες για πράξεις κοινού δικαίου ή για ακολασία και δημόσια και σκανδαλώδη πορνεία, που περίμεναν την αναχώρησή τους για την Αμερική («Οι κόρες του Βασιλιά»).

Advertisement