Κατατέθηκε η νέα «Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων 2020 – 2025» της Ε.Ε.

Μπορεί να έχει παραλύσει η λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών από το ζήτημα το κορωνοϊού, όμως στις 5|03 η Επίτροπος για την Ισότητα, Helena Dalli (Μάλτα), με την θερμή υποστήριξη της Προέδρου της Ε.Ε., Ursula von der Leyen (Γερμανία), κατέθεσε την πολιτική που προτείνει η νέα ηγεσία (ευρωεκλογές 2019) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την βελτίωση της κατάσταση στον τομέα της Ισότητας των Φύλων. Θα εφαρμοστεί από το 2020 έως το 2025 και αφορά σχεδόν σε όλους τους τομείς.


Προτείνεται να υιοθετηθεί από όλα τα Κράτη – Μέλη, αλλά και να εφαρμοστεί οριζόντια σε όλες τις πολιτικές που θα προωθήσει κατά την ίδια περίοδο κάθε τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Εργασία, Οικονομία κλπ). Να θυμίσουμε ότι το νέο σχέδιο πολιτικής είχε δεσμευτεί να καταθέσει η αρμόδια Επίτροπος κατά την διάρκεια της ακρόασης της από την Επιτροπή Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου FEMM, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της το Φθινόπωρο του 2019.

Το isotita.eu παραθέτει το πλήρες κείμενο στα ελληνικά το οποίο μπορούν να ανοίξουν οι αναγνώστες μας ή να το κατεβάσουν στον υπολογιστή τους με «κλικ» στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Θύμα του Κορωνοϊού οι εργασίες του Ε.Κ.

Οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις της Επιτροπής Γυναικών FEMM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είχαν ορισθεί να γίνουν στις 19/03 και 26/3 μετά από απόφαση του Προέδρου του Κοινοβουλίου, ακυρώθηκαν.

Advertisement