Συνάντηση εργαζόμενων ΓΓΟΠΙΦ με ΣΥΡΙΖΑ
Το ζήτημα της μεταφοράς της τ. Γ.Γ.Ι.Φ. στο Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να απασχολεί το σωματείο εργαζόμενων του φορέα, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 30|10 για την οποία το κόμμα δημοσιοποίησε το σχετικό δελτίο τύπου που ακολουθεί:


ΤΜΗΜΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ΦΥΛΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, η προγραμματισθείσα συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με στελέχη του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων επανέλαβαν για πολλοστή φορά το πάγιο αίτημά τους για παραμονή της ισότητας των φύλων ως διακριτής πολιτικής και της επιστροφής της ΓΓΙΦ και του ΚΕΘΙ στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς με τη μεταφορά τους στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταργείται η οπτική της ισότητας των φύλων στο σύνολο των ασκούμενων πολιτικών, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εθνική νομοθεσία αλλά και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές.  Επιπλέον, αμφισβητείται η μελλοντική λειτουργία του δικτύου δομών (Γραμμή SOS, Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας) που εξυπηρετεί καθημερινά πάρα πολλές γυναίκες – θύματα της έμφυλης βίας που πλήττει τη χώρα μας.   

Από πλευράς του το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι θα βρεθεί σύμμαχος στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ενάντια στην υποβάθμιση και απαξίωση της ισότητας των φύλων. Δεσμεύτηκε  για την επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και την επιστροφή της μαζί με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εσωτερικών, την προάσπιση του έργου της ΓΓΙΦ στο σύνολό της, τη συνέχιση λειτουργίας του δικτύου δομών, την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και τη διασφάλιση των κεκτημένων των γυναικών!  
Αθήνα, 31/10/2019″

Advertisement